Hoe reinig je een industriële oven zonder risico's?
08/11/2017
In de voedingsindustrie is het de prioriteit om voedselbesmetting te voorkomen.
De beste manier om uw gereedschap schoon te maken en voedselverontreiniging te voorkomen, is industrieel afzuigen.
In bakkerijen en banketbakkerijen kunnen productieprocessen gloeiende resten met zich meebrengen die opeenvolgende producties kunnen besmetten. Op deze gebieden is de industriële oven het belangrijkste werkinstrument dat altijd zorgvuldig moet worden gereinigd om de hoogste prestaties en kwaliteitsniveaus te garanderen.
De reiniging van een industriële oven moet snel en zonder risico's voor het personeel gebeuren. Meestal is het reinigen van een industriële oven om twee redenen riskant:
De beste manier om uw gereedschap schoon te maken en voedselverontreiniging te voorkomen, is industrieel afzuigen.
In bakkerijen en banketbakkerijen kunnen productieprocessen gloeiende resten met zich meebrengen die opeenvolgende producties kunnen besmetten. Op deze gebieden is de industriële oven het belangrijkste werkinstrument dat altijd zorgvuldig moet worden gereinigd om de hoogste prestaties en kwaliteitsniveaus te garanderen.
Het belang van het schoonmaken van de oven voor u gaat koken
Regelmatig schoonmaken van de oven betekend een hoog niveau van hygiëne, waardoor een zeer goede efficiëntie en de levensduur van de oven gegarandeert blijven en het risico op besmetting wordt vermeden.
De risico's van het schoonmaken van een industriële oven
De reiniging van een industriële oven moet snel en zonder risico's voor het personeel gebeuren. Meestal is het reinigen van een industriële oven om twee redenen riskant:
- Hoge temperatuur van de oven en van het op te zuigen materiaal (hete broodkruimels welke 250°C kunnen bereiken);
- De diepte van de oven, wat het moeilijk en onmogelijk maakt om schoon te maken zonder de juiste apparatuur.
Delfin’s beste oplossing: Mistral 202 DS om industriële ovens mee te reinigen
De Mistral 202 DS is de meest geschikte oplossing om voedselresten in de oven op te zuigen. De componenten van de industriële stofzuiger 202DS zijn gemaakt om veilig hete materialen tot 250°C op te zuigen:- NOMEX filter: bestand tegen hoge temperaturen;
- Thermische en antistatische accessoires kit voor heet materiaal: rode flexible zuigslang, rechte aansluiting 430mm D40 mm en koppeling;
- Accessoires om de achterkant van de oven schoon te maken: oven verlengstuk met gedeeltelijke bescherming;
- Volledig antistatische componenten;
- Optioneel: ATEX certificaat (zone 21 of 22) voor het zuigen van bloem, het belangrijkste ingrediënt dat wordt gebruikt in bakkerijen waardoor statische wolken ontstaan met het risico op explosies.